Sastojci(4 osobe):
- 20 dag mljevenog mesa (po izboru)
- 3 žlice ulja
- 2 žlice bijelog vina
- 1 mali luk
- 2 cešnja cešnjaka
- 3 velike mrkve
- 1 manja korabica
- 1 cijeli peršin (list i korijen)
- 10 dag kuhanog graha
- 10 dag kuhanog kukuruza šecerca
- 20 dag krumpira
- 1 mali poriluk
- 1 žlica koncentrata Juhe od gljiva - Podravka
- 1 žlica gustina
- 1 žlicica kurkume
- 2 žlice sjeckanog peršina
- vegeta, sol, papar
Priprema:
1. Pripremiti sve sastojke za ovo ukusno i osebujno varivo.
2. Na ulju popržiti sitno narezani i posoljeni luk i kada postane staklast zaliti ga sa dvije
žlice vina pa pirjati još nekoliko minuta.
3. Kada vino malo ishlapi dodati mljeveno meso pa nastaviti lagano pirjati....
4. ..... i kada meso dobije lijepu smedu boju dodati cešnjak.
5. Meso sada posipati žlicom Vegete i sve promiješati.....
6. .... pa dodati mrkvu, korabicu i korijen peršina, narezane na kockice.
7. U posudu doliti 3 dl vode i nastaviti kuhati 10-15 minuta.
8. Kada dio vode ispari, dodati krumpir narezan na kockice i narezani poriluk.
9. Sve zaliti sa još 3 dl vode i nastaviti lagano kuhati sljedecih desetak minuta.....
10.......a zatim svemu dodati kuhani grah i kuhani kukuruz. (mogu biti i iz limenki)
11.Žlicu juhe od gljiva i žlicu gustina, pomiješane s malo vode, umiješati u varivo (po
potrebi dodati malo vode zbog željene gustoce) i kuhati još pet do deset minuta.
12.Pred kraj kuhanja popapriti, staviti žlicicu kurkume i dvije žlice sitno sjeckanog
peršina....
13..... te poslužiti kao glavno samostalno jelo.
0 komentari:
Objavi komentar