petak, 31. listopada 2014.

Varivo s mljevenim mesom




Sastojci(4 osobe):

- 20 dag mljevenog mesa (po izboru)
- 3 žlice ulja
- 2 žlice bijelog vina
- 1 mali luk
- 2 cešnja cešnjaka
- 3 velike mrkve
- 1 manja korabica
- 1 cijeli peršin (list i korijen)
- 10 dag kuhanog graha
- 10 dag kuhanog kukuruza šecerca
- 20 dag krumpira
- 1 mali poriluk
- 1 žlica koncentrata Juhe od gljiva - Podravka
- 1 žlica gustina
- 1 žlicica kurkume
- 2 žlice sjeckanog peršina
- vegeta, sol, papar

Priprema:

1. Pripremiti sve sastojke za ovo ukusno i osebujno varivo.

2. Na ulju popržiti sitno narezani i posoljeni luk i kada postane staklast zaliti ga sa dvije
žlice vina pa pirjati još nekoliko minuta.

3. Kada vino malo ishlapi dodati mljeveno meso pa nastaviti lagano pirjati....

4. ..... i kada meso dobije lijepu smedu boju dodati cešnjak.

5. Meso sada posipati žlicom Vegete i sve promiješati.....

6. .... pa dodati mrkvu, korabicu i korijen peršina, narezane na kockice.

7. U posudu doliti 3 dl vode i nastaviti kuhati 10-15 minuta.

8. Kada dio vode ispari, dodati krumpir narezan na kockice i narezani poriluk.

9. Sve zaliti sa još 3 dl vode i nastaviti lagano kuhati sljedecih desetak minuta.....

10.......a zatim svemu dodati kuhani grah i kuhani kukuruz. (mogu biti i iz limenki)

11.Žlicu juhe od gljiva i žlicu gustina, pomiješane s malo vode, umiješati u varivo (po
potrebi dodati malo vode zbog željene gustoce) i kuhati još pet do deset minuta.

12.Pred kraj kuhanja popapriti, staviti žlicicu kurkume i dvije žlice sitno sjeckanog
peršina....

13..... te poslužiti kao glavno samostalno jelo.

0 komentari:

Objavi komentar