Sastojci(4 osobe):
- 4-5 komada mesa ili šnicli(junetina, piletina, svinjetina, curetina)
- 2 vece glavice crnog luka
- 1 uzvrh puna kašika senfa
- 2 lista lovora
- 200ml pavlake za kuvanje (po želji)
- malo maslinovog ulja
- vegeta
- biber
- voda po potrebi
Priprema:
1. Luk iseci na kockice. Zagrejati ulje u tavi ili serpi sa širim dnom i poklopcem,kako bi
stale snicla do snicle. Staviti luk na ugrejano ulje i dinstati dok ne postane staklasto,
dodati lovorov list.
2. Na luk poslagati meso jedno do drugog, smanjiti vatru, staviti vegetu i biber po ukusu.
Kad meso i luk porumene, meso okreniti, opet malo posuti vegetom i biberom, ostaviti i
sa te strane da malo porumeni.
3. Kad je meso porumenilo, uliti oko 2 dcl vode, poklopiti i dinstati na laganoj vatri.
Povremeno promesati i okreniti meso. Kad je meso pri kraju dodati kasiku senfa i dobro
promesati da se sjedini, po potrebi dolivati vode, ne sme ostati bez tekucine jer onda
nece biti ni safta.
4. Pet minuta pred kraj dodati pavlaku za kuvanje, promesati.
5. Po zelji mogu da se dodaju i gljive.
0 komentari:
Objavi komentar