ŽELITE LI SMRŠATI, SUPE SU IDEALNO
RJEŠENJE
Opusteno, par kilograma za nekoliko dana , a sa velikim unosom tecnosti
imate stalan osjecaj sitosti.
Sastojci:
SUPA OD GLJIVA
ZA 1 OSOBU POTREBNO JE :
- 150 gr sampinjona
- 50 gr bukovace
- glavica crvenog luka
- 50 ml ulja
-20 - 25 gr ovsenih ili psenicnih pahuljica
- 150 ml mlijeka
- jedna kupovna povrtna (zelena supa)
- sol, biber,
- muskatni orascic..
SUPA SA KARFIOLOM I RUKOLOM
ZA 1 OSOBU POTREBNO JE :
- 60 gr krompira
- 250 gr karfiola
- glavica crvenog luka
- ulje
- 200-250 ml povrtne supe
- 50 gr tecne pavlake za kuhanje od 10% masnoce
- so ,biber
- 20 gr rukole
- muskatni orascic..
Priprema:
Krem supa sa gljivama
1. 150 gr sampinjona i 50 gr bukovace.Gljive operite, ocistite.
Sitno nasjecite crveni luk na ulju Gljive i dinstajte oko 10 min uz povremeno mijesanje
da ne izgore.
2. Jednu trecinu gljiva ostavite za dekoraciju.Uzmite gotove, ovsene ili psenicne
pahuljice i ostavite ih da nadodju u 150 ml mlijeka pa ih dodajte u dinstane
gljive .Gljive prije kuhanja izmiksajte sa blenderom ili stapnim mikserom.
3. Uzmite gotove Knor ili neke drugu povrtnu supu i ukuhajte je u 200 ili 250 ml vode.
Dodajte je u gljive i mlijeko.Za dekoraciju iskoristite onu jednu trecinu gljiva koju ste
ostavili sa strane.Po zelji u supu dodajte biber, persun, timijan ili muskatni orascic.
4. Ova supa ima oko 180 kcal i samo 10 gr bjelancevina.
Krem supa sa karfiolom
1. Ogulite krompir i isjeckajte ga na sitne kockice.Karfiol isto tako ocistite, operite i izrezite.
Ocisceni i nasjeckani crveni luk dinstajte na ulju.
2. U medjuvremenu u drugu posudu skuhajte gotovu zelenu povrtnu supu . S njom zalijte
krompir i karfiol i dinstajte dok masa ne omeksa ili dok voda ne prokuha oko 15-20
minuta, pred kraj stavite pavlaku za jelo i kuhanje. Ako zelite kremastu supu , kad je
sklonite sa sporeta , ohladite i po zelji mozete krompir i karfiol usitniti sa stapnim
mikserom. Dodajte zacine po zelji, ja licno volim muskatni orascic, cesto stavim i list
lovora koji kasnije kad supa bude gotova - izvadim.
3. Sipajte supu u tanjih i dekorisite je sa ociscenom rukolom.Ova porcija sadrzi oko
130 - 150 kcal, 15 ugljenih hidrata.Recepte sam dobila od mog nutircioniste.Ukoliko
se ne osjecate dobro nakon 3 dana mozete prekinuti sa ovom dijetom koja inace traje
samo 6 dana.I onda se mora napraviti jedna pauza od 15 dana.Mozete ovu dijetu
koristiti 2 puta u 30 dana..
0 komentari:
Objavi komentar