Bajadera sa prženim lješnjacima
Ljubiteljima lješnjaka toplo preporucujem. Okus je neponovljiv
Sastojci:
200 gr margarina ;100 ml mlijeka ;
200 gr šecera ;
100 gr cokolade za kuhanje ;
300 gr mljevenog plazma keksa ;
100 gr prženih mljevenih lješnjaka.
Glazura :
100 gr bijele cokolade ;par kašika ulja.
Priprema
1. Istopiti margarin, mlijeko i šecer, pa dodati cokoladu da se i ona istopi.
2. Skinuti sa vatre, pa dodati mljeveni keks i prženi mljeveni lješnjak.
3. Smjesu dobro sjediniti, pa iizliti u kalup obložen alu folijom.
4. Smjesu poravnati rukom i dok je još topla, preko nje preliti glazuru od bijele cokolade.
Posluživanje
Ostaviti da se stegne napar sati, a potom je rezati oštrim nožem
0 komentari:
Objavi komentar