subota, 18. listopada 2014.

Bajadera sa prženim lješnjacima

Bajadera sa prženim lješnjacima


Ljubiteljima lješnjaka toplo preporucujem. Okus je neponovljiv








Sastojci:

200 gr margarina ;
100 ml mlijeka ;
200 gr šecera ;
100 gr cokolade za kuhanje ;
300 gr mljevenog plazma keksa ;
100 gr prženih mljevenih lješnjaka.

Glazura :

100 gr bijele cokolade ;
par kašika ulja.




Priprema

1. Istopiti margarin, mlijeko i šecer, pa dodati cokoladu da se i ona istopi.
2. Skinuti sa vatre, pa dodati mljeveni keks i prženi mljeveni lješnjak.
3. Smjesu dobro sjediniti, pa iizliti u kalup obložen alu folijom.
4. Smjesu poravnati rukom i dok je još topla, preko nje preliti glazuru od bijele cokolade.

Posluživanje

Ostaviti da se stegne napar sati, a potom je rezati oštrim nožem



0 komentari:

Objavi komentar