Slatki kolači
Naravno da su kolači - slatki, reći ćete. Ali ovi su kolači slatki ne samo okusom
već i izgledom! Preliveni su bijelom glazurom, pa je igra tamnog i svijetlog,
kad kolač zarežete, pravo iznenađenje.
Sastojci:
Za biskvit:
120 g šećera
6 jaja
120 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
Podravka
limunova korica
20 g kakaa
Za kremu:
200 g maslaca
200 g šećera u prahu
2 žumanca
2 žlice ruma
60 g čokolade
Za bijelu ocaklinu:
1 bjelanjak
200 g šećera u prahu
1 žlica limunova soka
Priprema:
1. Smjesu šećera i žumanaca, kojoj ste dodali naribanu limunovu koricu, dobro pjenasto
izmiješajte te naizmjence dodajte brašno i čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
2. Polovici tijesta dodajte kakao, a druga polovica neka ostane žuta. Svaki dio ispecite
posebno u limu (cca 40×30 cm) oko 10 minuta na namašćenom i pobrašnjenom papiru.
3. Pečene listove tijesta stavite na navlažene kuhinjske krpe i svaki posebno savijte.
Ohlađene biskvitne listove premažite kremom, i to svijetli čokoladnom kremom, a tamni
bijelom.
4. Za kremu pjenasto umiješanom maslacu i šećeru dodajte žumanca i rum. U polovicu
dobivene kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
5. Za ocaklinu prosijani šećer stavite u lončić i dodajte bjelanjak kako biste dobili gustu
tekuću smjesu. Miješajte tako dugo dok ocaklina ne postane potpuno glatka i bijela (oko
5 min.). Na kraju dodajte limunov sok.
6. Biskvite složite jedan na drugi, savijte u roladu i prelijte bijelom ocaklinom.
Posluživanje
Kada se ocaklina ohadi, ukrasite je rastopljenom čokoladom.
Savjet
Biskvitni savici - rolade mogu se zamrznuti narezani na ploške koje možete vaditi prema
potrebi. U tom slučaju cijelu roladu kratko zamrznite kako biste je lakše narezali na
ploške. Između ploška stavite listiće pergament papira ili folije, sve zapakirajte u vrećicu i
zamrznite.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar