petak, 17. listopada 2014.

Čajni kolači – kalup

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
  1. 1
    Ako se koristi mast:
    Mast i secer se pomesaju, i nakon toga ostave da odstoje nekih 10 minuta
    Ako se koristi margarin:
    Umutiti mikserom margarin i secer i takodje ostaviti
  2. 2
    Nakon toga se dodaju svi ostali sastojci (prasak za pecivo zajedno sa brasnom)
    I najbolje je masu mesati rukama dok ne pocne da se odvaja od zidova suda.
    Po potrebi dodavati mleka, napisala sam malu casicu zato sto je to mera koja meni odgovara, mada moze i malo vise.
  3. 3
    Masa se nakon toga stvalja u masinu za mlevenje mesa na koji se predhodno stavio kalup za kolace.
    Nakon toga se kolaci stavljaju u pleh i peku na 200 stepeni.
    U zavisnosti od ukusa mozete ih pustiti da malo zagore. dobice smek.

0 komentari:

Objavi komentar