Roladice
Ukusne individualne roladice sa svjezim kiselkastim nadjevom od slaga i
malina, fino uokviruje i nadopunjuje slatka cokoladna glazura.
Sastojci
Biskvit:
6 jaja
6 velikih zlica kristal secera
4 velike zlice svenamjenskog brasna
1/2 male zlice pecilnog praska
Nadjev:
250 ml vrhnja za slag
170 gr (6 oz) malina
3 velike zlice kristal secera
Glazura:
200 gr cokolade
3 velike zlice ulja
Priprema
1. Protvon dimenzija 33x27 cm. Bjelanjke umutiti mikserom u cvrsci snijeg. Zutanjke i
secer isto izraditi mikserom dok se ne udvostruci volumen i zuta boja malo izblijedi.
Smjesi zutanjaka dodati brasno i pecilni prasak, i jos sve malo mutiti. Na kraju zlicom u
smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i sve rukom sjediniti. Izliti u pleh oblozen
pek-papirom i peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180C - meni je trebalo svega 13
minuta, vodite se prema svojoj pecnici.
2. Ispecen biskvit sasvim malo prohladiti i zarolati ga u pek-papir u kojem se pekao, i
ostaviti sa strane oko pola sata. Za to vrijeme pripremiti nadjev. Slatko vrhnje
mikserom umutiti u slag, dodati mu nasjeckane maline i secer, i sve zajedno
promjesati. (Po zelji dodati jos secera, meni je ljepse kada je nadjev kiselkast jer ce na
njega doci cokoladna glazura.)
3. Biskvit izvaditi iz pek-papira, polegnuti ga izmedju dva nova lista pek-papira i malo
preci preko njega valjkom. Ja volim tanji biskvit za individualne roladice; ako vas ne
smeta da vam je malo deblji, ovaj korak se moze preskociti. Biskvit sada po duzini
prerezati na tri trake. Svaku traku premazati nadjevom od malina i zamotati po sirini u
tanju i dugacku roladu.
4. Cokoladu rastopiti na skroz laganoj vatri sa uljem i preliti preko tri dugacke rolade.
Kada se malo prohlade, svaku dugacku roladu izrezati na 5-6 individualnih roladica,
koliko vam vec ispadne, ovisno o protvonu koji se koristi. Ukrasiti po zelji - ja sam
koristila kriskice malina koje sam napunila sa malo ostataka slaga. (Tamno punjenje
koje se vidi na jednoj roladici je nutela pomjesana sa komadicima pecenih i nasjeckanih
ljesnjaka.)
0 komentari:
Objavi komentar