Rolada od bundeve
Halloween je savršen trenutak za ovu roladu od bundeve sa orasima i ukusnom
kremom od vanilije.
Sastojci
300 g narezane crvene bundeve (muškatna bundeva)
4 jaja
100 g šecera
100 g Oštrog brašna
2 žlicice Praška za pecivo
1/2 žlicice cimeta
100 g nasjeckanih oraha
1 Šlag krema vanilija
125 ml mlijeka
Priprema
1. Ocišcenu i narezanu bundevu prelijte s malo vode i kuhajte dok ne omekša (10 minuta).
Bundevu ocijedite, zdrobite u pire, pa ohladite.
2. Jaja i šecer elektricnom miješalicom pjenasto izmiješajte. Dodajte pire od bundeve te
brašno pomiješano s praškom za pecivo i cimetom.
3. Na lim za pecenje (30 cm x 40 cm) stavite papir za pecenje. Po papiru rasporedite 2/3
kolicine nasjeckanih oraha, pa preko njih izlijte biskvitnu smjesu. Pecite 10 - 12 minuta
u pecnici zagrijanoj na 170 °C.
4. Biskvit izvadite iz pecnice i ostavite neka odstoji pet minuta. Nakon toga po njemu
rasporedite preostale orahe, prekrijte drugim papirom za pecenje i preokrenite na
radnu površinu. Uz pomoc papira za pecenje biskvit zarolajte i ostavite neka se ohladi.
5. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrecice šlag
kreme, promiješajte i nastavite miješati elektricnom miješalicom dok ne dobijete
kremu. Odmotajte roladu, premažite je kremom i ponovno zarolajte.
Posluživanje
Kolac ostavite neka se hladi 1 - 2 sata, a zatim narežite.
Savjet
Za pripremu ove slastice možete upotrijebiti i smrznutu ili konzerviranu bundevu.
0 komentari:
Objavi komentar