utorak, 21. listopada 2014.

Rafaelo kuglice mame Zorke

Rafaelo kuglice mame Zorke

S najnovijeg puta u Makedoniju, vratila sam se, donoseci recepte za još
slatkog blaga moje drage mame Zore Terzieve... ovo je njen recept, koji nas
je sve oborio s nogu, a moju kcer posebno, jer ih je tako gutala da mi je bilo
neugodno... ovo je jedan od onih kolaca, koje nisam voljela zbog mirisa
mlijeka u prahu, a ovdje ga nema i kuglice su mi baš super






Sastojci

smjesa:
1/2 l mlijeka
15 žlica šecera
10 žlica gustina
25 dag maslaca
20 dag kokosa
2 vrecice vanilin šecera
3 žlice likera od kokosa (može i bez njega)

ostalo:
20 dag prženih lješnjaka, oguljenih
10 dag kokosova brašna
-- papirnate košarice, najbolje bijele



Priprema

1. Gustin i šecer pomiješajte da dobijete smjesu slicnu kao za puding.
2. Mlijeko zakuhajte i kad zavrije, maknite s vatre, primješajte smjesu šecera i gustina, te
skuhajte gustu kremu. Ohladite.
3. Kad se smjesa ohladila, dodajte joj izradeni maslac i dobro promiješajte, te dodajte
kokos.
4. Lagano mokrim rukama pravite male kuglice, u sredinu svake stavite prženi oguljeni
lješnjak, te uvaljajte ih u kokos .
5. Poslužite ih u papirnim košaricama, dobro ohladene.


Posluživanje

Kuglice se mogu napraviti unaprijed i samo se smrznu, vrlo brzo se odmzavaju. Lješnjake je
najbolje kupiti obicne i popržiti ih na tavici, pa ih poslije samo ogulite i utiskujete u
kuglice. od ove kolicine sastojaka isalo mi je 62 male kuglice. Košarice su one najmanje
kojih ima.. Što se tice toga da od ove kolicine ispadne 62 kuglice, da ispadne ih ako pravite
pola doze, a za ove kolicine u receptu minimalno ispadne 100 nemalih kuglica. Dakle
ponovo sam ih radila za gulašijadu i ispalo ih je oko 100 komada..

0 komentari:

Objavi komentar