utorak, 21. listopada 2014.

Govedji kebab


Kebab u prijevodu znaci pecen. Iako je najcešce meso za kebab janjetina,
ovdje je korišten biftek. Lagano popecen i pirjan u crvenom vinu s dodatkom
cešnjaka poslužite, na bugarski nacin, uz peceni krumpir.


Sastojci(4 osobe):

- 500 g govedeg filea (biftek)
- 1 žlicica soli
- 1/2 žlicice Crnog papra mljevenog Podravka
- 50 ml ulja
- 150 g luka
- 1 žlicica Vegete
- 1/2 žlicice Slatke paprike Podravka
- 200 ml crnog vina
- 1 cešanj cešnjaka
- 1 žlica Kukuruznog brašna Podravka

Priprema:

1. Biftek narežite na tanje rezance, posolite, popaprite i pustite da odstoji 30 minuta.

2. U tavici dobro zagrijte ulje i na njemu naglo popecite biftek da dobije lijepu smedu
boju.

3. Meso izvadite sa strane, a na istom ulju popecite sitno nasjeckani luk. Luk pecite 3-4
minute, dodajte meso, Vegetu, mljevenu papriku, prstohvat soli i papar i lagano
promiješajte.

4. Dolijte vino, 100 ml vode i protisnuti cešnjak. Pustite da zavrije, zatim smanjite plamen
na najslabije i pirjajte 4-5 minuta.

5. Pospite kukuruznim brašnom, dobro promiješajte i još kratko prokuhajte.

Posluživanje:

Poslužite uz peceni krumpir.

Savjet:

Uz govedi kebab tradicionalno se poslužuje peceni krumpir, ali odlicno ce prijati nježna
tjestenina, njoki ili cak palenta.

0 komentari:

Objavi komentar