utorak, 21. listopada 2014.

Puding s aromaticnim smokvama

Puding s aromaticnim smokvama

Ohladeni puding poslužite na tanjuru s aromaticnim smokvama i uživajte uz
umak od vina i meda





Sastojci

1 Puding vanilija s komadicima jagode
3 žlice šecera
400 ml mlijeka

Umak:
50 ml suhog bijelog vina
2 žlice Meda bagrem
1 Limun šecer
4 svježe smokve


Priprema

1. Prašak za puding s komadicima jagoda pomiješajte sa šecerom i 5 žlica mlijeka. Ostatak
mlijeka zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte razmuceni prašak za puding.
Vratite na vatru i miješajuci kuhajte 1-2 minute. Vruci puding ulijte u navlažene kalupe
i ostavite da se ohladi.
2. Vino, med i limun šecer zagrijte na laganoj vatri. Kuhajte 5 minuta da dobijete umak.
Smokve narežite i stavite u umak, kuhajte 1 minutu, a zatim ostavite da se sve zajedno
hladi.

Posluživanje

Ohladeni puding istresite na tanjur za posluživanje i poslužite s aromaticnim smokvama.


Savjet

Na isti nacin možete pripremiti jagode, narance...

0 komentari:

Objavi komentar