Sastojci
Za tijesto:
150 g maslaca
8 jaja
150 g šecera
120 g brašna
1 Vanilin šecer Dolcela
200 g cokolade za kuhanje
Za nadjev:
270 g Džema extra borovnica Podravka
Za glazuru:
200 g cokolade za kuhanje
40 g maslaca
2 žlice likera od mentola
Priprema
1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka istucite cvrsti snijeg i postupno
umiješajte šecer i vanilin šecer.
2. Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte žumanjke, otopljenu cokoladu i sve dobro izradite.
Naizmjence dodajte cvrsti snijeg od bjelanjaka i brašno te lagano izmiješajte.
3. Izlijte u namazan kalup za torte promjera 26 cm, obložen masnim papirom, i pecite u
pecnici zagrijanoj na 180°C 60 minuta. Biskvit ohladite, maknite masni papir, pa kolac
prerežite napola.
4. Biskvit premažite polovicom džema, na džem položite drugi dio biskvita i premažite
džemom po površini.
5. Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte cokoladu natrganu na kockice, liker od
mentola i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.
6. Miješajuci, malo ohladite cokoladnu glazuru i prelijte površinu torte.
Posluživanje
Odrezanu krišku torte poslužite s dobro rashladenim šlagom.
Savjet
www.coolinarika.com
Cokoladna torta s mentom i
borovnicama
Po potrebi, nakon 40 minuta pecenja površinu torte pokrijte aluminijskom folijom.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar