srijeda, 29. listopada 2014.

Paradajz punjen teletinom i rižom


Dekorativno, lijepo i saftali ... Nisam bas htjela puniti fasiranim...Nego sitno
isjeckanom teletinom i ljepse je.



Sastojci:

- 4 paradajza + 1 tikvica
- 200 gr teletine
- 100 gr skuhane rize
- 1 kasika persuna i mrkve
- po ukusu so, biber i vegeta
- 1 kasikica bijelog luka u prahu
- za zaprsku
- brasno
- ulje
- aleva paprika

Priprema:

1. Paradajzu odrezite vrh... I izdubite ga kao na slici....

2. Teletinu sto sitnije izreckajte... Proprzite ja na masnoci...Dodajte solju temeljca i
pustite nek se meso krcka.. Posebno napravite zaprsku kako to inace radite i dodajte
teletini... Zacinite i dodajte persun i mrkvicu...

3. Rizu skuhajte u vodi i dodajte u teletini i saftu...Sve lijepo sjedinite i stavite sa strane

4. Izdubljen paradajz punite saftom sa teletinom..I tikvicu pa stavite tikvice tako da
podupiru paradajz jer on prilikom pecenja puno omaksa ..Poklopite paradajz gonjim
dijelom.. Sto vam je ostalo punjenja rasporedite po zdjeli...

5. Poklopite i pecine na 200 C oko 30-40 min.... Dok se paradajz i tikvica se
skuha..Ruckaje...

6. Ja sam ga servirala uz pire...Prijatno vam :)

0 komentari:

Objavi komentar