nedjelja, 19. listopada 2014.

Mramorne kocke

Mramorne kocke


Ovaj recept dobila sam prije 15-tak godina od radne kolegice. Znam da na
coolinarki ima puno recepata o mramornim kolacima. Odlucila sam ovaj koji ja
koristim podjeliti sa vama. Probajte,socan,mek, preliven sa cokoladnom
glazurom ili samo posut prah šecerom.







Sastojci

Biskvit:
              6 jaja
              40 dkg šecera
              2 dcl mlijeka
              4 dcl ulja
              45 dkg brašna
              1 prašak za pecivo
              2 žlice kakao
Cokoladna glazura:
                                  10 dkg cokolade za kuhanje
                                   3 žlica ulja



Priprema:

1. Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati prvo bjelanjke sa polovinom šecera do cvrste
mase. U drugoj posudi miksati žumanjke sa šecerom i vanilin šecerom. Kad bude
pjenasto dodati ulje,zatim polako dodavati brašno sa praškom za pecivo i mlijeko.
2. U smjesu tada dodati snjijeg od bjelanjaka i lagano ga umješati. Tepsiju premazati sa
malo ulja i posuti krušnim mrvicama.
3. Polovinu smjese izliti u podmazanu tepsiju,a u ostalu polovicu dodati kakao i lagano
izmješati . Izliti tamnu smjesu na smjesu u tepsiji i pomocu vilice lagano išarati.
4. Staviti peci u zagrijanu pecnicu na 150*C ,nakon par minuta povecati temperaturu na
180. Peci 35 minuta,na dodir mora biti mek,provjerite sa cackalicom da li je pecen.
5. Peceni kolac ostaviti da se ohladi. Ako želite da vam ostane duže socan prelijte ga
cokoladnom glazurom. Ja vecinom pola prelijem glazurom a pola pospem prah šecerom



Posluživanje:

Ohladeni kolac režite na kocke ili pravokutnike. Poslužite uz caj ili kavu Ovo je zgodan
kolac ako vam nalete nenadani gosti,ne traži puno vremena za pripremu a sastojke uvijek
imamo u kuci. Meni je posebno drag jer je mek i drugi dan. Dobar tek !

0 komentari:

Objavi komentar