nedjelja, 19. listopada 2014.

Kokos cupavci

Kokos cupavci



Socni biskvit u cokoladnom umaku sa daškom ruma omotan kokosom. Preko 20
godina radim ih po ovom receptu. Poštujem vaše recepte za ovaj bezvremenski
klasik a vi probajte i ocjenite moju izvedbu.Moji ukucani i gosti,a posebice
djeca uvijek traže kocku više.







Sastojci

Biskvit:
             6 jaja
             30 dkg šecera
             2 vanilin šecera
             3 dcl ulja
             3 dcl mlijeka
             45 dkg brašna
             1 prašak za pecivo
Umak:
            3 dcl mlijeka
            20 dkg margarina
            15 dkg cokolade za kuhanje
            1 žlica kakao
            3 žlice šecera
            3 žlice ruma
Posip:
            10 dkg kokos brašna




Priprema:

1. Biskvit: Miksati jaja sa šecerom i vanilin šecerom da bude pjenasto. Dodati ulje i dobro
izmiksati. Naizmjenice dodavati brašno sa praškom za pecivo i mlijeko. Smjesa ce biti
polutekuca.
2. Tepsiju premazati sa malom žlicicom ulja i posuti sa malo krušnih mrvica.Izliti smjesu u
tepsiju i staviti u pecnicu zagrijanu na 150*c,nakon 10 min povecati temperaturu na
180*C i peci još 25 min. Peceni biskvit bit ce mekan i pjenast na dodir. Ohladiti i
izrezati na kockice ili pravokutnike.
3. Umak: U posudu ovlaženu vodom uliti mlijeko,dodati iskidanu cokoladu za
kuhanje,kakao,šecer i margarin. Mješati na laganoj vatri dok se sve ne poveže,kad
provrije skloniti sa vatre. Dodati rum i povremeno promješati dok umak ne bude mlak.
4. Jednu po jednu kockicu nabosti vilicom i umociti u umak. Vilicu nakrenuti da se ocjedi
višak i kockicu spustiti na alu foliju da se umak upije. Kad se sve kockice umoce u
umak,uvaljati ih u kokos. Poceti od prvih kockica koje su umocene. Na ovaj nacin kocke
ce biti uredne a kokos ostaje bijel i nije zamrljan cokoladom i treba ga manje.
5. Od ove kolicine ja dobijem 40 komada cupavaca solidne velicine.




Posluživanje

Cupavce ostaviti sat vremena da se stegnu i poslužiti uz kavu ili caj. Dobar tek

0 komentari:

Objavi komentar