ponedjeljak, 27. listopada 2014.

Mirisni kolac s bademima i dunjama

Mirisni kolac s bademima i dunjama

Mirisna rapsodija okusa koju tvore dunja, limun i badem sjedinjeni u ovoj
profinjenoj slastici pravi je odabir okusa za jesenska poslijepodneva





Sastojci

Za tijesto:
250 g Glatkog brašna 
1 žlicica Praška za pecivo 
80 g mljevenih badema
prstohvat soli
150 g maslaca
20 g šecera
1 jaje

Za pire:
600 g ocišcenih dunja
sok 1 limuna
1 Vanilin šecer 
80 g šecera

Za nadjev:
2 jaja
2 žumanjka
80 g šecera
150 g mljevenih badema
1 Limun šecer
40 g listica badema


Priprema

1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i malo soli. Dodajte mljevene bademe, šecer,
jaje i narezani maslac. Zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
2. Dunje ocistite, narežite na ploške i nakapajte limunovim sokom. Prelijte vodom i
kuhajte dok ne omekšaju (oko 10 minuta).
3. Dunje ocijedite i štapnim mikserom izmiksajte u pire. Umiješajte vanilin šecer, šecer i
ohladite.
4. Zatim tijesto razvaljajte i stavite u kalup za pite (? 24 cm) tako da prekrijete i rubove.
5. Tijesto premažite (obilno) pireom, a 1/3 ostavite.
6. Za nadjev odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u snijeg, a žumanjke
pjenasto izmiješajte sa šecerom.
7. Dobivenoj smjesi dodajte bademe, limun šecer i ostatak pirea od dunja i snijeg od
bjelanjaka.
8. Smjesu prelijte preko kolaca, poravnajte i pospite listicima badema. Kolac pecite na
180 °C oko 45 minuta.



Posluživanje

Ohladeni kolac pospite šecerom u prahu i poslužite.

0 komentari:

Objavi komentar