Odlicna marinada sa pivom,maslinovim uljem i zacinima...
Sastojci:
- 1 salica 250 ml.
- 8-10 kom. Piletine ili 1kg. pilecih krilaca
- 1 zlicica crvene paprike
- 1/2 zlicice kumina
- 1/4 zlicice cayenne zacina
- 1 zlicica pepera
- 1 zlicica vegete
- 1-2 zlice sitno rendanog luka
- 3-4 cesnja cesnjaka
- soli
- 1/2 iscjedenog limuna
- 1 zlica sjeckanog persuna
- 60ml. maslinovog ulja
- 1 salica pive
Priprema:
1. MARINADA: U zdjelicu dodajte crvenu papriku,kumin,cayenne zacin,sitno rendani
luk,sitno rendani cesnjak,sol,peper,vegetu,pola iscjedenog limuna,maslinovo ulje,sitno
sjeckani persun i na kraju dodajte pivu.Izmjesajte sve zajedno.
2. U ziplock vrecicu stavite piletinu(po zelji-batak,karambatak,samo krilca,prsa), i
istresite marainadu.Dobro izmjesajte piletinu u zatvorenoj vrecici i ostavite u fridz od
2h ili duze ili najbolje preko noci.
3. Pleh oblozite sa alu folijom i stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 200C oko 30-35
min. Odlicno je i za grilla.
0 komentari:
Objavi komentar