Ledeni cokoladni kolac
Cokolada, i to x 4. Zamrznuta slastica posebna sama po sebi, uz dodatak tanke
cokolade ili vafla umjesto cokoladne glazure, svaki ce put iznova biti docekana
s posebnim oduševljenjem
Sastojci
100 g cokolade za kuhanje
150 g gorke tamne cokolade (70% kakaa)
600 ml slatkog vrhnja
20 g šecera u prahu
4 žlice soka od narance ili likera odnarance
1 žlicica narancine korice
100 g zdrobljene cokolade za kuhanje
Za cokoladnu glazuru:
150 g cokolade za kuhanje
90 g maslaca
Priprema
1. Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šecer u prahu, sok i narancinu koricu tecokoladu otopljenu na pari.
2. Dobro izmiješajte elektricnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu cokoladu.
3. Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivacu tri sata.
4. Ohladeni kolac okrenite na pladanj, pa ga prelijte cokoladnom glazurom koju ste
pripremili tako da ste u cokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Posluživanje
Kolac poslužite dobro rashladen i narezan na šnite.
Savjet
Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke cokolade ili cokoladnim vaflima
koji ce vam poslužiti umjesto glazure.
0 komentari:
Objavi komentar