Kolači sa komadićima čokolade
Ovo su kolači za svako doba dana i godine. Tako tanki, krckavi i bogatog ukusa,
vrlo brzo postaju svima omiljeni...
Sastojci:
2 solje brasna
1 kasicica sode bikarbone
1 kasicica soli
1 solja putera (posoljenog)
3/4 solje secera
3/4 solje braon secera
1 kasicica vode
1 kasicica vanile
2 velika jajeta
2 solje komadica cokolade (1/2 mlecne, 1/2 za mesanje)
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Podmazati dva pleha za pecenje.
2. U jednoj ciniji pomesati brasno, sodu bikarbonu i so. U drugoj umutiti puter sa
secerima, dodati vanilu i kasicicu vode i blago umutiti jaja.
3. U tako umucenu smesu sipati smesu brasna, sode i soli i umesiti testo. Na kraju dodati
komadice cokolade. Paziti da se testo ne umesi previse.
4. Kolace oblikovati na plehu pomocu dve kasicice ili pomocu kasike za sladoled, na
medjudobnoj udaljenosti od 5cm.
5. Kolace peci oko 12 minuta ili dok ne dobiju braonkastu boju. Nakon pecenja, ohladiti ih
na resetci.
Posluživanje
Posluziti ih uz kafu ili caj, solju toplog mleka ili, za velike sladokusce, uz solju tople
cokolade. Uzivajte.
0 komentari:
Objavi komentar