utorak, 21. listopada 2014.

Sekeli


Ovo jelo vuce korijene iz Madjarske. Visokovrijedno je zbog velike kolicne
vitamina C, koji je neophodan za obranu organizma u hladnim mjesecima.
 Zato uživajte u ovom jelu za svoje dobro.. U slast!


Sastojci:

- 400-500 grama mesa(po vlastitom izboru)
- 2 glavice luka
- 450 g narezanog kiselog kupusa
- 1 žlicica slatke mljevene paprike
- 1 lovorov list
- ulje
- sol
- papar
- peršin
- kiselo vrhnje

Priprema:

1. Meso izrezati na male komadice i kratko popržiti na vrucem ulju. Zatim dodati sitno
sjeckani luk, pa sve zajedno pirjati na laganoj vatri. Zaciniti solju, posipati mljevenom
crvenom paprikom, promiješati i odmah dodati kiseli kupus, lovorov list, papar i peršin.
Sve zajedno lagano promiješamo i pirjamo uz povremeno podlijevanje vodom po
potrebi.

2. Poslužiti uz pire krumipir, te ukrasiti kiselim vrhnjem i sitno sjeckanim peršinom.

0 komentari:

Objavi komentar