Cokoladna tortica
Moja omiljina coko tortica, tako tamna.....
Sastojci
Za kore:
1 1/2 šolja brašna
1/2 šolje kakaa
3 kašike extra crno kakao (ili cokoladno kakao)
1 kesica praška za pecivo
1 kašikica sode bikarbone
1/2 kašikice soli
1 1/2 šolja šecera
2 jaja
1 šolja jogirta
1 šolja instant kafa (250ml. vode sa 2 kašikice instant kafu)
1/2 šolje ulje
2 kašikice vanilin ekstrakt
Za fil:
1 1/2 šolja (350gr.) putera (sobne temperature)
4 šolje šecera u prahu
1/2 šolje kakaa
1/2 kašikica soli
2 kašikice vanilin ekstrakt
1/2 šolje mleka
Mera je šolja od 250 ml.
Priprema
1. Za keks: U veliko posude promešati brašno, kakao, praška za pecivo, sode bikarbone i
soli.
2. Jaje i šecer dobro umutiti, onda dodati, jogurt, instant kafu, ulje i vanila ekstrakta.
3. Sjediniti suhi i mokri sastojci sa kašikom ili sa mikser na 1 brzina.
4. Smesu podeliti u dva kalupa (?22cm) i peci na 180°C, 25-30 minuta.
5. Za fil: Promešati šecer u prahu, kakaa i so.
6. U dobro izradeni puter dodavati od prethodni miks i dobro izmiksirati.
7. Na kraju dodati mleko i vanilin ekstrakt i dobro izmiksirati.
8. Filovati tortu i ukrasiti po želji.
9. Za ukrašavanje: cokoladirane vafle (za obruc torte) coko stobi flips-crne, bjele i srca
cokoladirana ekspandirana riža roler štapica
0 komentari:
Objavi komentar