srijeda, 29. listopada 2014.

Francuski krumpir


Ovako ga ja pripremam,nema tu puno filozofije.Jako je ukusan,zasitan,odlican
uz neku salaticu...


Sastojci(6 osobe):

- 1.5 kg krumpira srednje velicine
- 2 jaja
- kobasica,šunka,špek ...
- sol,papar,malo vegete,maslac
- 1 kiselo vrhnje

Priprema:

1. Krumpir srednje velicine operite i stavite kuhati(krumpir se kuha u ljusci, ne guli se).
Takoder stavite zasebno kuhati i dva jaja.Takoder u ljusci haha.

2. Kada krumpir kuhan( piknite ga vilico,ako je mekan gotov je,ne smije se raspadati onda
znaci da je prekuhan) ogulite ga.Namastite malo pleh ili vatrostalnu zdijelu.U nju
režite prvi sloj krumpira rezan na šnite srednje debljine sve dok ne prekrijete dno .

3. Sada otvorite frižider.I pogledajte šta se nudi-malo špekeca,koja
kobasica,hrenovke,komadic kakvog sira,mesni narezak,šunkica...Kobasicu ili šunku
najprije kratko prokipite prije stavljanja na krumpir.Stavite po želji i ukusu,narežite na
kockice i posložite po prvom redu krumpira.

4. Ogulite jaja i narežite te posložite po krumpiru i ostalome.Malo soli,papra,vegete i
komadici maslaca ili margarina.

5. Sada sve prekrijte novim slojem kuhanog krumpira narezanih na tanke šnite. Prelijte sa
vrhnjem u koje ste umiješali malo vegete,može i ne mora. (ja nisam imala vrhnja pa
sam stavila jogurt koji se pecenjem izgubio) sa vrhnjem je bolje.

6. Stavite peci u pecnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 C.Nemorate peci predugo-dok
se ne zapece odozgo.


Posluživanje:

Služite vruce uz zelenu salatu,radic,kiselu ciklu.... Dobar tek.

0 komentari:

Objavi komentar