srijeda, 22. listopada 2014.

Cokolada od rogaca

Cokolada od rogaca

Cokolada bez griže savesti!!! Ova zdrava poslastica je moj novi favorit, gotovo
(sve sa cekanjem da se zaledi!) za 30 minuta, bez šecera, a zaista bogat ukus.
Držim je smrznuto u ledu, u malim komadicima (vidi sliku) i onda kad prodjem
pored zavrmzivaca, ja se poslužim! :) Probajte, zaista vredi truda!


Sastojci

1/2 šolje otopljenog djevicanskog kokosovog ulja (možda može i obicno suncokretovo)
1/4 šolje putera od badema (može i od kikirikija)
1/4 šolje mlevenog rogaca
1 kašika kakao
2-3 kašike javorovog sirupa (ili meda)
1 kašicica vanila paste (ili 2-3 kesice vanil šecera)
1/4 kašicice so
1/2 šolje ekspandiranog pirinca / riže (rice crisp)


Priprema

1. obložite manju posudu (moja je 10 cm x 10 cm) providnom folijom (to radite da bi ste
kasnije mogli da je lako izvadite)
2. umešajte sve sastojke dobro u vecoj ciniji
3. prespite smesu u obloženu ciniju i poravnjajte koliko je moguce, i stavite je odmah u
led (zamrzivac)
4. Kad se zaledi (posle 20-30 minuta) izvadite na dasku, skinete foliju i isecite na kocke (ili
nepravilne kocke, tako meni uvek ispadnu!)
5. uživajte! ostatak zaledite jer se brzo tope na sobnoj temperaturi


Posluživanje

držite cokoladu u ledu i kad poželite da se osladite poslužite se! Ps. moglo bi se ovo izliti
i u one cinije za pravljenje leda, ako želite da vam bude lepo za posluženje gostima

0 komentari:

Objavi komentar