Cokolada od rogaca
Cokolada bez griže savesti!!! Ova zdrava poslastica je moj novi favorit, gotovo
(sve sa cekanjem da se zaledi!) za 30 minuta, bez šecera, a zaista bogat ukus.
Držim je smrznuto u ledu, u malim komadicima (vidi sliku) i onda kad prodjem
pored zavrmzivaca, ja se poslužim! :) Probajte, zaista vredi truda!
Sastojci
1/2 šolje otopljenog djevicanskog kokosovog ulja (možda može i obicno suncokretovo)
1/4 šolje putera od badema (može i od kikirikija)
1/4 šolje mlevenog rogaca
1 kašika kakao
2-3 kašike javorovog sirupa (ili meda)
1 kašicica vanila paste (ili 2-3 kesice vanil šecera)
1/4 kašicice so
1/2 šolje ekspandiranog pirinca / riže (rice crisp)
Priprema
1. obložite manju posudu (moja je 10 cm x 10 cm) providnom folijom (to radite da bi ste
kasnije mogli da je lako izvadite)
2. umešajte sve sastojke dobro u vecoj ciniji
3. prespite smesu u obloženu ciniju i poravnjajte koliko je moguce, i stavite je odmah u
led (zamrzivac)
4. Kad se zaledi (posle 20-30 minuta) izvadite na dasku, skinete foliju i isecite na kocke (ili
nepravilne kocke, tako meni uvek ispadnu!)
5. uživajte! ostatak zaledite jer se brzo tope na sobnoj temperaturi
Posluživanje
držite cokoladu u ledu i kad poželite da se osladite poslužite se! Ps. moglo bi se ovo izliti
i u one cinije za pravljenje leda, ako želite da vam bude lepo za posluženje gostima
0 komentari:
Objavi komentar