Sastojci:
300 g šecera
300 ml vode
1 vanilin šecer
200 g margarina
450 g mljevene plazme (ili nekog drugog keksa)
Glazura:
150 g cokolade za kuhanje
30 g margarina
i još:
malo mlijeka
5 karamela
Priprema:
1. Karamelizirati šecer, pa preliti vodom. Dodati i vanilin šecer. Na laganoj vatri kuhati, da
se karamel otopi. Dodati margarin, pa maknuti sa vatre. Kad se margarni otopi, dodati
mljeveni keks, pa sve dobro sjediniti. Sipati masu u pleh (33 x 23 cm). Otopiti cokoladu
i margarin, pa preliti preko karamel smjese. Ostaviti da se glazura stegne. Karamele
preliti sa par kašika mlijeka, pa otopiti. Prohladiti, pa preliti preko cokoladne glazure.
2. Ostaviti da se ohladi i stegne, pa rezati na parcad!
0 komentari:
Objavi komentar