subota, 25. listopada 2014.

Zapečena tjestenina sa sirom i špinatom


Tjestenina sa sirom, uz dodatak špinata. Još jedna ideja za fini rucak...

Sastojci:

- 500 gr tjestenine
- 4 jaja
- 200 gr zrnatog sira
- 200 gr slanijeg bjelog sira(koristila sam grabancijaš)
- 2 dcl vrhnja za kuhanje
- 200 gr svježeg špinata
- 1 dcl mlijeka
- malo soli
- nekoliko žlica kiselog vrhnja
- parmezan po želji
- malo maslaca

Priprema: 

1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, samo pet minuta, ne do kraja i procjediti.

2. Umutiti jaja sa mlijekom, vrhnjem za kuhanje, malo soli, pa dodati jedan i drugi sir i
svježi špinat koji smo oprali i sitno isjeckali. Dodati tjesteninu i sve dobro izmješati.

3. Tepsiju u kojoj cete peci ili vatrostalnu ciniju podmazati maslacem pa rasporediti
tjesteninu. U pocetku prekriti desetak minuta folijom, a onda skinuti da se fino zapece.

4. Peci na 200 C nekih 40 tak minuta, pred kraj posuti po želji parmezanom i sa nekoliko
kašika kiselog vrhnja i vratiti još par minuta da se zapece.

0 komentari:

Objavi komentar