ponedjeljak, 27. listopada 2014.

Doručak na prozoru





Sastojci(2 osobe):

- pola šolje nauta (leblebije)
- pola šolje ovsenih pahuljica
- smrznute maline, ribizle i
- borovnice ili drugo crveno voce
- med

Priprema:

1. Stavila sam da je ovo desert jer nisam znala kako da ga deklarišem u opcijama, i stavila
sam da je priprema 40 minuta, ali zbog kuvanja leblebije-ja sam koristila onu koja mi je
ostala od juce (bez zacina pri kuvanju). Dakle skuvati naut tj. leblebiju, ili iskoristiti
ako imate vec skuvanu, ne preporucujem onu iz konzerve.

2. U dublji sud staviti ovsene pahuljice i preliti sa vrucom-ne vrelom vodom.

3. Odmah dodati i smrznuto voce, da bi de opustilo ili ti ugrejalo. Ako imate sveže onda ga
dodate kasnije naravno

4. Kada pahuljice upiju vodu i voce se odmrzne, dodati med i kuvanu leblebiju. Promešati i
gotovo.

0 komentari:

Objavi komentar