ponedjeljak, 20. listopada 2014.

Cokoladni puding s keksima i lješnjacima

Cokoladni puding s keksima i lješnjacima



Osjetite puninu cokolade, poprženih lješnjaka i narance, a uz omiljeni liker
ovaj puding ce postati vaš omiljeni desert.





Sastojci

80 g cokoladnog integralnog keksa
1 Puding cokolada s komadicima narance
3 žlice šecera
500 ml mlijeka
60 g grubo nasjeckanih poprženih lješnjaka
Za ukrašavanje:
Cokoladni listici


Priprema

1. Keks razmrvite na komadice i rasporedite u caše za posluživanje.
2. Prašak za puding pomiješajte sa šecerom i 5 žlica mlijeka da dobijete homogenu
smjesu. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte razmuceni
puding. Kuhajte 1-2 minute uz miješanje, te vruc razlijte u caše preko keksa tako da
napunite 1/2 caše.
3. Puding pospite nasjeckanim lješnjacima i preko njih ostatak pudinga.


Posluživanje

Puding prije posluživanja dobro ohladite, pospite preostalim lješnjacima i cokoladnim
listicima.


Savjet

U puding možete dodati i liker od lješnjaka.

0 komentari:

Objavi komentar