nedjelja, 19. listopada 2014.

Buhtle


Vec duze vrijeme pokusavam napraviti buhtle po receptu koji mi stoji u
biljeznici vec nekoliko mjeseci...i kako dani prolaze uvijek nekako dodju oni
drugi kolaci na red,a nikako isprobati ovaj recept...i danas evo
konacno..rezultatima sam i vise nego zadovoljna...definitivno vrijedi
isprobati...


Sastojci:

- tijesto; 500g mekog brasna
- 2 jaja
- 1 zlicica soli
- 2-3 zlice secera
- 1 vrecica suhog kvasca
- 2 dcl mlakog mlijeka
- ulje za mazanje ili maslac

Priprema

1. U plasticnu posudu srednje velicine prosijati brasno sa suhim kvascem. Mlijeko zagrijati
da bude mlako i dodati secer,uliti u brasno.
2. Dodati sve ostale sastojke,te mikserom na koje su stavljene spiralni nastavci mjesati
dok se tijesto ne pocne odvajati od posude. (cc 5 min)
3. Izmiksano tijesto posipati sa malo brasna ,prekriti kuhinjskom krpom i staviti da se
tijesto digne.
4. Kad se tijesto diglo,izvaditi ga iz posude i na pobrasnjenu podlogu razvaljati pravokutnik
debljine oko 1 cm... Rezati kocke (bude ih 16) i stavljati sa manjom zlicom marmeladu (
ili nuttelu..po zelji..) na sredinu kocke.
5. Lagano uzeti u ruke i krajeve spojiti,paziti da ne iscuri pekmez van. Slagati u okrugli
namascen kalup promjera 28 cm..tako da su krajevi koje ste poljepili okrenuti prema
dnu.
6. Poslagane buhtle premazati uljem i staviti da miruju nekih pola sata. Kada su se podigli
stavimo peci na 200 stupnjeva dok ne poprime zlatno-smedju boju.

0 komentari:

Objavi komentar