ponedjeljak, 16. veljače 2015.

"Nutella star bread" - Zvijezda sa nutellom


Stvarno ukus je predivan, sin je potamanio pola zvijezde odjednom.Postupak
izrade možete vidjeti dole u linku u videu.

Srednje zahtjevno



 ZANIMLJIVO U KUHINJI !!! ODUSEVIT CE TE SE !!!

PRIMJENITE NA VASEM TIJELU OVAJ RECEPT !!! 

EKSKLUZIVNI KOLAČ ZA PAR MINUTA !!! 

VAŠA PEĆ VIŠE NIKAD NEĆE BITI PRLJAVA !!!




Sastojci

 
450 gr. brašna + 50 gr.
180 ml. mlijeka
2 žumanjca
2 bjelanca se upotrebe za premaz


8 gr. suhi kvasac
30 gr. maslaca
70 gr. šecera
prstohvat soli
200 gr. cokoladni namaz Nutella


Priprema

 
1. Izvadite maslac iz frižidera da omekša . Premjer kalupa za torte je 28 cm da znate, i
pece se samo na podlozi od kalupa.
2. U toplo mlijeko dodajte kvasac,1 žlicu brašna i malo šecera i ostavite 15 min da
naraste.
3. Zatim dodajte žumanjca i ostale sastojke i zamjesite glatko tijesto.Pokrijte plasticnu
posudu krpom i ostavite da naraste 40 minuta.Pred sam kraj kad bude tijesto gotovo
ukljucite pecnicu na 180 stepeni da se zagrije.
4. Nutelu zajedno sa teglicom stavite u posudu sa vrelom vodom da se malo omekša.
5. Na pobrašnjeni sto premjesite tijesto na kratko i oblikujte štrucu koju podjelite na 4
dijela.Prvi deo razvucite oklagijom na debeljini od 2-3 mm. i tijesto stavite na papir za
pecenje.Zatim sa dnom od modela za tortu ili tepsije pritsnite da oznacite krug na
tijesto.
6. Nutellu namažite na oznaceni krug.Zatim razvucite i ostala 3 tijesta i stavite odozgo


drugo tijesto,opet oznacite modelom i namažite nutelom , isto napravite i sa trecim
tijestom koje namažete nutelom na oznaceni krug, i završite sa pokrivanjem
zadnjeg...cetvrtog tijesta.Zatim odrežite višak tijesta oko velkog kruga.
7. Zatim na sredinu pritisnite lagano sa jednom cašom da se ocrta krugic do kojeg možete
rezati trouglove.Tijesto zajedno sa papirom za pecenje prebacite na dno modela .
8. Zatim nožem odrežite crte do krugica na cetvrtine, zatim svaka cetvrtina na pola, i
onda svaka osmina još na dva dijela,da dobijete 16 trouglova.
9. Zatim uhvatite u svakoj ruci po jedan trougao i istovrijemeno ih oba okrenite u
suprotnom pravcu prema vani dva puta i sastavite krajeve centra zajedno i pritisnite
prstima da vam se ne dignu kod pecenja.Isto napravite sa svim trouglovima.A
onda vanjske špicove od trouglova...podvucite ih malo odozdo za da dobiju okruglu
formu kao na slici.
10.Premažite sa bjelancetom i ostavite da odstoji jedno 15 min .
11.Pecite 20 min na 180 stepeni.Prvih 10 minuta pecite na drugi nivo rešetke u pecnici ,
a zatim dignite na srednjoj rešetci još 10 min . Dobar tek !!!

Posluživanje


Iznenadena sam bila koliko je kruhic mekan i kad ga uhvatiš i kidaš rukama i jednostavno se
topi u ustima.


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar