Ananas pavlova
Sastojci
Meringue
1 belance
1 ravna kasika gustina
55 g secera
1 kasisica limunovog soka +malo
naribane limunove korice
Ostalo
250 ml slatkog vrhnja
1 vanilin secer
1 slag fix
svezi ananas
Priprema
1. Prvo pripremite cvetove od ananasa. Narezite ananas na vrlo tanke kriske. Stavite ga na
pek papir i susite na oko 100 stepeni. Na pola okrenite da se i donja strana fino osusi, i
kad je vec skoro skroz suv prebacite u korpice za muffins i susite jos jedno 10 min i
onda ohladite. TReba mu dosta dugo, zavisi od vlage u zraku i koliko tanko narezete,
obicno vise od sat vremena. Umutite belance sa secerom, limunovim sokom, gustinom i
malo naribane limunove korice. Dobro umutite da se secer skroz rastvori inace ce
kasnije da curi tecnost (posebno posle stajanja u frizideru). Prebacite u vrecicu ili spric
za ukrasavanje i na pek papiru napravite korpice. Susite u rerni na oko 100 stepeni
jedno sat vremena. Umutite slatko vrhnje sa vanilin secerom i slag fixom. Pred
posluzenje sastavite meringue korpicu, ananas, slatko vrhnje i cvetic od ananasa.
0 komentari:
Objavi komentar