Moderna Schwarzwald torta
Ovo je moderan nacin pravljenja Schwarzwald torte nadam se da ce vam se
svidjeti
Sastojci
TIJESTO
4 caše cvrstog jogurta od 200 ml
3 caše brašna od 200 ml
2,5 caše šecera od 200 ml
1,5 caše ulja od 200 ml
2 žlicice sode bikarbone
6 žlica kakaa gorkog , malo soli
CRVENI PRELJEV KOJI SAM JA
RADILA U DVA PUTA DA SE NEBI
STEGO ZA DRUGI PUT
250 ml soka iz kompota od višnji
1 kom crvenog preljeva za torte
KREMA
višnje iz konpota
100 g maslaca
100 g šecera
500 ml vrhnja za šlag
COKOLADNI DIO
200 g cokolade
200 ml vrhnja za šlag
Priprema
1. Jogurt, brašno, šecer, ulje, prašak za pecivo, sol promješamo stavimo u kalup za turte i
pecemo u pecnici na 180 stupnjeva celzijusa.
2. Tijesto nakon što smo ispekli pustimo da se ohlati u kalupu.Kad se tijesto ohladilo
prerežemo ga na pola.
3. Sok od višnji iz komputa 250 ml zagrijemo i u njega nakon što se zagrijalo stavimo 2
žlice šecera i crveni preljev za torte. Pustimo da se smjesa malo ogladi mješalici da
nam se ne stvori korica . Prelijemo preko biskvita.
4. Dok cekamo da se preljev stisne maslac,šecer i višnje iz kompota prokuhamo na vatri da
višnje omekšaju. Tu smjesu sam izmiksala sa štapnim mikserom i pustila da se ohladi.
Kad mi se smjesa od višanja ohladila mljevenu želatinu sam pustila d ase nabubri sa 4
žlice vode putila sam po uputstvu da mi tako stoji 10 minuta. Dok mi je želatina bubrila
izmiksala sam 500 ml vrhnja za šlag.
5. Izmješati vrhnje za šlag sa smjesom od višanja i želatinom. To bi bio drugi dio koji ide
na crveni preljev za torte.koji sam nakon tog djela ponovila isto kao prethodni put i
stavila na tortu kao trece punjenje .
6. Na trece punjenje ide drugi dio biskvita.A na taj biskvit ide cokolada koju sam napravila
tako da sam istopila cokoladu u vrhnju za šlag koju sam isto pustila da se lagano ohladi
da mi ju tijesto nebi upilo.
7. Pustiti da se ohladi dobro u frizideru barem 5 sati.
0 komentari:
Objavi komentar