Kokos Rolat
Kad sam istom pocela praviti kolace prije jednu 10 godina rolat mi je bio
nocna mora isprobala sam, recepata i recepata,bacila kora i kora, potrosila
jaja da vojsku mogu nahraniti jer je u svaki recept islo po 10;8;7 ili cak i vise
a sve zbog zena koje mi nisu davale tacne recepte..a onda sam naletjela jedan
recept koji je bio dobar ali je trebalo malo na njemu poraditi.. Od tad redam
uspjeh za uspjehom sa raznim rolatima....
Sastojci
Rolat:
6 bjelanjaka
4 zumanjka
2dl secera
1 kaskica vanilij secera
1 kasika kokos esencije
oko 15-17 kasika prosijanog brasna
na vrh noza praska za pecivo
Krema:
3dl slatkog tucenog vrhnja
2 lista zelatina
1 kaskica vanilij secera
1 kaskica kokos esencije
po zelji kokosovog brasna
Priprema
1. Bjelanjke sa par kapi limuna izmiksati u cvrsti snijeg i dodati mu kokosovu esenciju.
Zumanjcas izmiksati dobro sa secerom dok smijesa nebude gusta i svijetla. Brasno
prosijati sa praskom za pecivo.
2. Dodati bjelanjcadima zumanjcad i lagahno prevrtati lopaticom da se smjesa spoji
nikako mjesati ili miksati Prosijati brasno i smjesi dodati polovicu lagahno prevrcuci
kao i kad ste dodali zumanjcad. Lagahno prosijati i ostatak brasna na smjesu i prevrcucu
lopaticom umjesati.
3. Smjesu istresti na pleh oblozen papirom za pecenje i lagahno rastanjiti preko citavog
pleha. Peci oko 10-12 minuta u vec zagrijanoj pecnici na 200*
4. Kad je biskvit fino porumenio izvaditi ga i odma staviti na mokru krpu i zamotati kao
rolat. Ostaviti da se hladi.
5. U medjuvremenu izmiksati slatko vrhnje u cvrsti slag sa vanilij secerom i kokos
esencijom. Zagrijati malo vode i zelatinu istopiti na. Vrucu zelatinu dodavati kremi
istodobno mjesajuci zicom. Po zelji dodati u kremu kokosovog brasna.
6. Ohladjen biskvit odviti filovati kremom i saviti u rolat. Ukrasiti po zelji.
7. Ako cete rolat filovati mermeladama onda nema potrebe za mokrom krpom samo
podlogu pospite secerom istresite biskvit na nju ,premazite mermeladom i savite.
Posluživanje
Naravno rolat mozete filovati kojom god kremom zelite..i ukrasiti po zelji..ja sam ovaj
pravila za Bajram zapravo pravila sam dva meni i zaovi i dragi nije zelio da ga ukrasavam
izvana pa sam ga samo posula kokosom..
Ja nisam koristila slatko vrhnje vec sam koristila KNNOR
vrhnje za slag ono mi je tako dobro i ima prefin miris....
zamotan u najlon vrecicu moze stojati i do 3 dana u frizideru a da mu apsulutno nista
nefali bude jos ukusniji..
0 komentari:
Objavi komentar