četvrtak, 30. listopada 2014.

Kašena juha s gljivama


Kada mirisnim vrganjima s kapima najfinijeg maslinovog ulja, dodate heljdinu
kašu i vrhnje dobijete kombinaciju kojoj nema ravne.


Sastojci(6 osobe):

- 150 g Heljdine kaše Podravka
- 100 g luka
- 25 ml ulja
- 50 g suhih vrganja
- 2 lista Lovora sušenog Podravka
- 1 Krem juha od gljiva s maslinovim
- uljem Podravka
- sol
- papar
- 100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

1. Heljdu stavite u posudu, prelijte s kipucom vodom, poklopite i pustite da odstoji 20-ak
minuta.

2. Sitno nasjeckajte luk i ispržite ga na ulju da dobije zlatnožutu boju.

3. Zatim dodajte prethodno u toploj vodi kratko namocene i ocijedene vrganje te lovorov
list. Još malo pirjajte i podlijte s 1,3 l vode.

4. Dodajte krem juhu od gljiva razmucenu u 200 ml vode i kuhajte 15 minuta.

5. Kašu ocijedite, isperite, procijedite i dodajte u juhu prema potrebi (pazite da ne bude
previše gusta).

6. Na kraju, po potrebi zacinite soli i paprom i zalijte vrhnjem.

Posluživanje:

Promiješajte, uklonite s vatre i poslužite.

Savjet:

Ako nemate suhe vrganje, juhu možete pripremiti sa svježim vrganjima ili šampinjonima.

0 komentari:

Objavi komentar