Recept je iz jednog nizozemskog casopisa za vino i hranu..
Sastojci:
- 2 velike mrkve tanko narezane
- 2 duguljaste tikvice tanko narezane
- 2 patlidzana tanko narezana
- 150 g prsute
- 150 g gauda sira tanko narezanog
- maslinovo ulje
- so
- papar
- ruzmarin
Priprema:
1. Narezati tanko povrce ( pomocu noza za guljenje krompira) i obariti u kipucoj slanoj
vodi 1 minutu.
2. Ocijediti i popoditi sa patlidzanima u nauljeni pekac u kojem cemo peci.
3. Posuljiti maslinovim uljem, posuti sol i papar te redati u krug mrkvu, tikvice,
patlidzane, sir i prsut.
4. Na kraju jos malo pospricamo maslinovim uljem i popaprimo te stavimo peci u
predhodno zagrijanu pecnicu na 170 stepeni da nam se povrce ispece, provjerimo sa
viljuskom..
5. Pri kraju pecenja dodamo jos ruzmarin i zapecemo do kraja.
0 komentari:
Objavi komentar