Fine pogacice sa mlevenim mesom,pecurkama i ajvarom.U receptu ide i kiseli
krastavac ali ga ja nisam upotrijebila.
Sastojci:
Sastojci za tijesto:
- 1 kg. brašna
- 250 ml. mleka
- 250 ml. vode
- 1 kocka svježi kvasac
- 4 žlice kiselog mlijeka ili gustog jogurta
- 2 bjelanca
- 1 žlica šecera
- 1 žlicica soli
Nadjev (Fil) :
- 500 gr. mlevenog mesa
- 2 velike glave crnog luka (kapule)
- 1 šolja na kockice narezane crvene i zelene paprike
- 100 gr. šampinjona
- po potrebi kisele krastavce
- 3 žlice ulja
- 1 žlicica crvene mlevene paprike
- malo soli,papra,zacin cubrica,
- 1 mala posudica sa ajvarom ili ljutenicom
- malo peršina za ukrašavanje
Priprema:
1. Zamjesite srednje mekano tijesto i ostavite da naraste 40 minuta na toplom.
2. Fil pripremite tako što na sitno narezan luk prepržite sa narezanom paprikom, kad
omekša dodajte mleveno meso i dinstajte dok se lepo ne isprži.dodajte
sol,papar,cubrice,crvenu mlevenu papriku.
3. Premjesite i razvucite oklagijom na debeljine 5 mm.Narežite na pravougaonike,
namažite prvo sa ajvarom, onda stavite fil od mljevenog mesa, i odozgo stavite jednu
plocicu od kiselog krastavca.
4. Savijte kao na slikama kao da savijate sarme.Prvo malo preklopite oba kraja sa jedne
strane i onda sa druge strane pocnite rolati kao roladice.Stavite ih jedno do drugo u
namašcenu pravouganu tepsiju, napravite dijagonalno na krajevima zareze i odozgo
stavite mali kupcic ajvara.
5. Zagrejte pecnicu na 180 stepeni, a za to vreme ostavite pogacice da još jednom
narastu.Ispecite ih dok ne dobiju lepu rumenu boju.Kad su gotove premažite ih sa
rastopljenim maslacem i pokrijte ih krpom.
6. U originalu se stavlja ploška od kiselog krastavca, ja ih nisam imala a i sin ih nece tako
jesti i zato i nisam stavila.
0 komentari:
Objavi komentar