Možda ce vam se ciniti sasvim obicno, ali ovo je nevjerojatno ukusno. Odlicno
kao samostalno jelo ili kao prilog željenom mesu.
Sastojci:
- 1/2 kg krumpira
- 1 jaje
- 125 g brašna
- 200 g sira
- 100 ml jogurta
- malo maslaca
- peršinovo lišce
- sol
Priprema:
1. U slanoj vodi skuhamo krumpir, ogulimo ga i usitnimo vilicom.
2. Dodamo jaje, brašno, žlicu maslaca i malo soli te umijesimo glatko tijesto.
3. Od tijesta oblikujemo njoke, kuhamo ih u vreloj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu
a zatim ih vadimo i ocijedimo.
4. Usitnimo sir te ga propržimo na malo maslaca, dodamo jogurt i nasjeckano peršinovo
lišce.
5. Pripremljenim umakom prelijemo njoke te tople poslužimo.
Posluživanje:
Što topliji to bolji!
0 komentari:
Objavi komentar